weboldal készítés

Weboldal készítés 2020-ban – trendek, tippek, ötletek

Bár a közösségi média és a google cégem egyre több lehetőséget kínál a vállalkozásoknak a bemutatkozásra, még mindig egy saját weboldal a legjobb módja annak, hogy áttekinthető, vonzó képet mutassunk a potenciális ügyfeleinknek. Meglévő ügyfélkörünket is a saját weboldalunkkal tudjuk leginkább informálni.

Ugyanakkor nem szabad elfeledkezni a folyamatos technikai fejlődésről, így célszerű mindig a legmodernebb technológiákat alkalmazni saját weboldalunkon. Mire kell odafigyelni, ha 2020-ben döntünk úgy, modernizáljuk meglévő honlapunkat, vagy most érezzük elérkezettnek az időt egy saját honlap készítésére, készíttetésére?

Mobil barát weboldal

A vízcsapból is ez folyik: a mobil netezésé a jövő. Ez részben igaz, a látogatások java része már mobil készülékekről érkezik. Ugyanakkor a mobilos látogatások főként gyors, azonnali információ szerzésre fókuszálnak, így másodlagossá válnak a látványos, de lassan betöltődő grafikai megoldások, a hosszú és terjengős marketing szövegek. A látogatók azonnal akarják a választ kérdéseikre, vagy már mennek is tovább. Egy jó mobil barát elrendezés általában a látogatói tapasztalatok alapján tud végleges formába kerülni, de van néhány szempont, amit érdemes már a legelején figyelembe venni.

  • Legyenek jól beazonosítható navigációs gombok: pl. árak, akciók, részletek, stb.
  • Rögtön az első megjelenített oldalon adjunk minél részletesebb információt, mit talál a látogató, ha lejjebb görget.
  • A mobil kijelzőkre optimalizált méretű és arányú képeket, grafikákat használjunk.

Közösségi média kapcsolatok

A facebook és az instagram még mindig nagyon népszerű, célszerű összekapcsolni az itteni felületeinket a weboldalunkkal. Ugyanakkor könnyen lehetővé kell tennünk, hogy a látogatók megoszthassák, tovább küldhessék ismerőseinknek a weboldalunk aktuális hivatkozásait. Ezekre vannak kész technológiai megoldások, használjuk őket okosan.

Design

Nem mindegy milyen ügyfélkörnek kívánunk megfelelni. Ha prémium kategóriát képviselünk az ennek megfelelő magas árakkal, nem mondhatunk le a minőségi webdesignról, azaz nem lesz elegendő, ha csak valamit oda biggyesztünk. Egy valóban jó minőségi webdesign rengeteg munkával jár és igen magas szakértelmet kíván, így ezt kalkuláljuk be az elkészítés árába.

Ugyanakkor, ha széles közönségnek kívánunk jó áron értékesíteni, a „túltolt” webdesign akár riasztóan is hathat. Sokan keresik az egyszerű, letisztult weboldalakat. Akik azt hiszik, ezek biztosan olcsóak lesznek, azokat ki kell ábrándítani. Pont az ilyen megjelenés kívánja a legtöbb szakértelmet és ráfordított időt.

Tanácsunk: Hozzunk ésszerű kompromisszumot anyagi lehetőségeink és elvárásaink között.

Oldal sebesség

Rohanó világban élünk, mindenhol hatalmas a konkurencia. Ha weboldalunk lassan töltődik be, rengeteg érdeklődőt riasztunk el. Számos technológiai megoldás létezik, amivel meggyorsíthatjuk az oldal betöltést, a tárhely szolgáltató gondos kiválasztása is másodperceket jelenthet. Sokan itt követik el a legnagyobb hibát, ugyanis hozzáértés nélkül kiválasztanak egy számukra kedvezőnek tűnő csomagajánlatot, aztán ragaszkodva a rossz döntésükhöz hosszútávon szenvedik meg a lassúság okozta károkat. A legjobb döntés, ha a weboldal képszítőjével közösen választják ki a megfelelő tárhely szolgálatót.

Oldal tervek

Itt lehet elkövetni a legnagyobb hibákat. Az egyik ilyen, ha túl egyediek akarunk lenni. Az emberek megszoktak bizonyos elrendezéseket, menüpontokat, pl. kezdőlap, rólunk, kapcsolat, szolgáltatások, árak. Ha nem követjük ezt a rendszert, sokan inkább bezárják weboldalunkat és keresnek tovább. A másik, ha mindenre külön oldalt hozunk létre és pont a keresett információt csak folyamatos „tovább” nyomkodás után éri el a látogató. Sokan megunják ezt és mennek tovább.

Arany szabály sajnos erre sincsen, de egy profi weboldal készítő valószínűleg tud személyre szabott megoldásokat javasolni.

Weboldal tartalom

Bár írni-olvasni mindenki tud, egy valóban jó webszöveg megírása még a profiknak sem minden esetben könnyű. Vannak akik a saját területükről mindent tudnak, de nem tudják olvasmányosan írásba önteni. Megoldás lehet egy profi szövegíró alkalmazása, ha valóban jó eredményeket akarunk.

Keresőoptimalizálás

A végére maradt, bár talán ez a legfontosabb. Egy jól végzett keresőoptimalizálás rengeteg látogatót, érdeklődőt hozhat, míg ennek elmaradása esetén vagy senki nem fog tudni rólunk, vagy nagyon kemény összegeket fizethetünk folyamatosan a hirdetésekre. Sajnos sokan csak utólag kérik ezt a szolgáltatást, pedig a valóban jó eredményekért ezzel kellene kezdeni. Sokszor teljesen át kell alakítani az elkészült weboldalt azért, hogy a google helyesen értelmezze tartalmainkat, sok esetben többet kell írni az adott témakörről, tehát gyakorlatilag újra lehet tervezni az elkészült weboldalt.

Röviden ezek a szempontok a legfontosabbak, ha 2020-ban tervezi a weboldal készítést. Amennyiben vállalkozót keres, tekintse meg a Gábor Webstúdió ajánlatait: