kanapé képpel

Te melyik évszakba tartozol?

Most persze nem azt kérdezzük, hogy melyik a kedvenc évszakod, bár általában meg szokott egyezni az erre a kérdésre adott válasz a másik lehetséges válasszal is. Ugyanis minden ember személyisége – mind külső, mind belső alapján – könnyedén besorolható egy-egy évszak kategóriájába.

Természetesen ez nincs kőbe vésve, így aki karakteresen téli típusként jobban preferálja az ősz színeit, színvilágát, bátran jelenítse meg akár az öltözékén, akár az otthonában!

Válassz bútort szín alapján!

Sokan meglehetősen zavarban vannak, amikor a Prémium bútoráruház kanapéi között keresgélnek, hiszen megvan ugyan a szándék, hogy valami színt vigyenek a nappaliba, ám élesben már elbizonytalanodás tapasztalható.

Valld be, hogy te magad is voltál már abban a helyzetben, hogy azzal az eltökélt szándékkal érkeztél a bútoráruházba, hogy most biztosan egy szép színes bútordarabbal fogsz hazaállítani, és mostantól merész leszel, és újítasz. Aztán csak álltál, és nézted a piros kanapét. Csábított, de egyszerűen nem tudtad elképzelni a saját otthonodban. Vagy ha el is tudtad, tartottál attól, hogy mit szólnak majd a szomszédok, a család. Nem lesz túl csicsás? Túl feltűnő? Túl sok?

Mire a kérdések végére értél, már fizetted is ki a jó öreg szürke kanapét, ugye?

Nos, ha 2024 a megújulás éve lesz a számodra, akkor ez nem kell, hogy feltétlenül így legyen, ezért is hoztunk ma neked egy klassz kis összefoglalót a színek, az évszakok és a személyiségek kapcsolatáról.

Nézzük csak az évszakokat!

Persze ennél sokkal többet is lehetne írni a témáról, és ha érdekel, bátran mélyedj el a témában, hogy minél pazarabb és hozzád illőbb bútort tudjál választani a Prémium bútoráruház kínálatából.

  • Az állandó változást, a szeszélyességet és az üdeséget hivatottak megjeleníteni a tavasz színei, így a könnyed, barátságos és vidám árnyalatokat érdemes keresni.
  • A nyári színek a melankóliára, passzivitásra hajlamos emberekhez passzol leginkább, hiszen a kék különböző árnyalatai nyugtatólag és frissítően hatnak. A különféle kék színekhez tökéletesen illeszkedik akár az orgona lágy színe vagy a hortenzia fáradt rózsaszínje.
  • Az őszi, telített színek a kiegyensúlyozott, ám introvertált emberek világát jelenítik meg. Itt bátran választhatsz az okkersárga, a gesztenyebarna, a rézvörös vagy a szilvakék közül, de a zöldnek is mindig meglesz a helye.
  • Az extrovertáltak színe a piros, évszakjuk a tél, így akár a hűvös kék különféle árnyalatai is passzolnak ezekhez az emberekhez.

Nem hagyhatod figyelmen kívül!

Persze mondhatod, hogy a színnek és a személyiségnek a kapcsolata nem kell, hogy feltétlenül meghatározza a bútorválasztást, azonban tagadhatatlan tény, hogy minden emberre másként hatnak a színek. Így aztán megeshet, hogy míg a piros az őrületbe kerget, a zöld megerősít és motivál.

Éppen ezért nagyon érdemes megnézni, hogy milyen színű bútort választasz az otthonodba a Prémium bútoráruház kínálatából. Legyen bármi is az igényed, náluk biztosan megtalálod a számításod!