személyi hitel

Online oktatás, home office – mélyen zsebbe kell nyúlni az informatikai háttérhez

Rendkívül kényelmes az otthoni munka és a gyerekeket se kell fuvarozni egy esetleges karantén idején. De ahhoz, hogy tudjuk tartani a lépést a többiekkel, komoly számítástechnikai felszerelések szükségesek.

Szerencsés eset, ha a szülőknek és gyermekeknek is van legalább egy laptop, amit a sajátjuknak tekinthetnek, mert e nélkül bizony nehezen megy a tanulás és a munka egyszerre „fő műsoridőben”.

Persze nem tudhatjuk, hogy lesz -e rá szükség, de mégis sokan gondolkodnak előrelátóan és megvásárolják a hiányzó eszközöket, gépeket, ami egy időben végre mindenkit elláthat.

Nyilván az is előfordul, hogy a családi kasszából hiányzó keretösszeg miatt halasztják a felnőttek az egyébként sürgős beszerzéseket. Ebben az esetben talán megoldást jelent egy kedvező kamatozású személyi hitel, amit csak alapos vizsgálódás és összehasonlító munka után szabad csak igénybe venni. Az UFS Group személyi kölcsön kalkulátor megmutatja a bankok különféle kínálatait.

De vajon milyen kiadásra kell felkészülni?

  • Egy munkára, tanulásra használható új számítógép vagy laptop 100-150 ezer Ft
  • Egy közepes kategóriájú új monitor 20-25 ezer Ft
  • A számítógéphez tartozó perifériák nagyon széles skálán mozognak, ha az egyszerűbbeket választjuk, az összességében sem jelentős tétel.

Természetesen ahogy nőnek az igényeink, úgy nő az ár is szinte a csillagos égig.

Mielőtt a hitelfelvétel mellett döntünk érdemes átgondolni néhány fontos dolgot:

  • Havi bevételeink és kiadásaink milyen nagyságú törlesztőrészletet tesznek lehetővé?
  • Érdemes -e nagyobb havi részletet bevállalni, hogy a kamaton spóroljunk?
  • Mennyibe fog kerülni végül a beszerzett informatikai felszerelés, ha a hitel kamatot is hozzáadjuk? Még úgy is megéri?
  • Melyik banknál érdemes szerződnünk? Érdemes lehet igénybe vennünk független pénzügyi tanácsadó segítségét.