bababútor

Mit szerezzünk be elsőként a babaszobába?

Ha úton van a baba, akkor az egyik legizgalmasabb projekt nem más, mint a babaszoba kialakítása, berendezése. Az ezzel kapcsolatos teendőket, köztük a bútorvásárlást nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni.

Nem vitás, hogy sok mindenre szükség lesz ahhoz, hogy a babaszoba minden tekintetben megfelelő kialakítású és jól felszerelt legyen. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy melyek azok a bútordarabok, illetve kiegészítők, amiket elsőként kell beszerezni. 

Mai cikkünkben ezt a témát fogjuk egy kicsit részletesebben is tárgyalni. Elmondjuk, hogy mivel érdemes kezdeni a vásárlást, így elöljáróban pedig azt is eláruljuk, hogy a MÖBELIX bababútorai között érdemes nézelődni, ha a minőség és a megfizethetőség egyaránt fontos a számunkra.

Kiságy

Mivel a kisbabák az első hetekben, hónapokban az idejük nagy részét alvással töltik, így nem is lehet kérdés, hogy mindenekelőtt egy megfelelő méretű és kialakítású kiságy beszerzéséről kell gondoskodnunk. 

A rácsos kiságyak ideális választásnak bizonyulnak, azok ugyanis erős, strapabíró anyagokból készülnek és megfelelnek a biztonsági előírásoknak. A rácsok nagy segítséget jelentenek, hiszen megakadályozzák, hogy a baba leessen az ágyról. 

Pelenkázókomód

Az első időszakban a pelenkázás a mindennapjaink részévé válik, hiszen egy olyan műveletről van szó, amit egy nap többször is el kell végeznünk. Ahhoz, hogy a koszos pelenkát higiénikusan és kényelmesen le tudjuk venni és ki tudjuk cserélni egy újra, szükség van egy kifejezetten erre a célra kialakított bútordarabra.

Ez nem más, mint a pelenkázókomód. A legfelső része egy teljesen sima, vízszintes lap, amire könnyen rá tudjuk tenni a pelenkázólapot, majd erre fektetjük rá a babát. A felső részükön általában található egy-egy oldalfal, aminek köszönhetően a pici nem tud leesni egyik oldalon sem.

Mivel a pelenkázáshoz meglehetősen sok kiegészítőre van szükség – például tiszta pelenka, pelenkatároló, hintőpor, hidratálókrém, stb. –, ezért a komódok általában a tárolásra is lehetőséget adnak. Fiókokkal vagy egy szekrényes résszel is fel vannak szerelve.

Éjjeli lámpa

Az éjjeli sötétség sok babát nyugtalanná tesz, éppen ezért érdemes biztosítani számukra egy gyengéd fénnyel rendelkező lámpát, ami segít nekik érzékelni a környezetüket.

A picik gyakran felébrednek éjszaka, akár többször is, és ha ilyenkor van egy halvány fény a szobában, akkor sokkal nagyobb biztonságban érezhetik magukat. Ennek köszönhetően pedig a visszaalvás is könnyebben megy nekik.

Ezek tehát azok a bútorok és kiegészítők, melyek beszerzéséről elsőként kell gondoskodnunk, ha egy kényelmes és funkcionalitás tekintetében is megfelelő szobát szeretnénk kialakítani a babánk számára.

Csak arra figyeljünk, hogy kizárólag megbízható webshopból vásároljunk, ahol magas minőséget képviselő, tartós bútordarabokat kínál számunkra a forgalmazó.