kerttervezés

Miért jó választás a kerttervezés?

Ma már szinte mindent meg lehet csinálni házilag, ha van egy kis rálátásunk a dologra és időt is tudunk fordítani rá. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindent nekünk kellene megoldani, kitalálni vagy megvalósítani. Több szempontot is érdemes figyelembe venni, mielőtt bárminek is nekiállunk, hogy a saját tudásunkra alapozva, önerőből elvégezzük.

A kerttervezés egy viszonylag bonyolult feladat, ami nemcsak arról szól, hogy kitaláljuk milyen növényeket szeretnénk ültetni a területre. Emellett azok elhelyezését, öntözését is alaposan át kell gondolni a kert, illetve a talaj adottságainak megfelelően. Ekkor pedig, még nem beszéltünk is az öntözőrendszerről, ami szintén részét képezheti a terveknek.

Ezért érdemes a szakszerű kerttervezés mellett dönteni

A kerttervezés egyik legfontosabb része a helyszín felmérése, illetve az elképzeléseknek megfelelő látványtervek elkészítése. A terveken, alaprajzokon nemcsak a növények helyét kell bejelölni a terveken, hanem minden másét is. Például a kutyaólét, a kerti építményekét és a közlekedést biztosító járólapokét is. Ehhez fel kell venni a terület pontos adatait, illetve át kell gondolni, hogy az, amit megszeretnénk valósítani, kivitelezhető-e. A terület talaját is meg kell vizsgálni, hiszen nem biztos, hogy alkalmas azoknak a növényeknek, amiket telepíteni szeretnénk. Emellett pedig azt is át kell gondolni, hogy milyen járulékos feladatokat kell majd elvégezni. Sok esetben például fel kell törni a már meglévő burkolatokat, le kell teríteni gyepszőnyeget vagy nyomást kell biztosítani a locsoló rendszernek.

Lehetséges-e az automata öntözőrendszer házilag történő kiépítése?

Gyakran felmerül a kérdés, hogy az öntözőrendszer házilag is megvalósítható-e? Ha valakinek van tapasztalata az ilyen komplett rendszerek kiépítésében, akkor nem elképzelhetetlen. Ám ez esetben is érdemes átgondolni, hogy megéri-e nekiállni a feladatnak. Ha biztosra akarunk menni, akkor jobban járunk egy szakértővel, aki a tervezésben és a kivitelezésben is tud segíteni.