arctisztító

Miért jó a C-vitaminos arctisztító?

Az arctisztítás az arcápolási rutin egyik legfontosabb lépése. Egyrészt azért, mert ekkor távolítjuk el a bőrünkről a felesleges olajat és egyéb szennyeződéseket. Másrészt pedig azért, mert ezzel készítjük elő arra, hogy a további krémek, szérumok és más arcápoló szerek jól fel tudjanak szívódni.

Az egyik legjobb választás a C-vitaminos arctisztító, ugyanis ez nemcsak tisztít, hanem sok más jótékony hatása is van. Pontosan mik is a pozitív hatásai és azok minek köszönhetőek? Hogyan lehet még jobban tökéletesíteni a bőrt és felvenni a harcot a ráncok, szarkalábak ellen? Ezúttal ezekre a kérdésekre fogunk válaszolni.

A C-vitaminos arctisztító pozitív hatásai

A C-vitamin egy rendkívül értékes összetevő, aminek számos jótékony hatása van az arcbőrre. Nagyfokú védelmet biztosít például az UV sugárzás ellen, ennek eredményeképpen pedig megóvja a bőrünket az sugarak okozta károsodástól. Ha például fényvédő krémet is használsz, akkor a C-vitaminos arctisztító felerősíti a hatását.

Köztudott, hogy a káros sugárzás hatására a bőr öregedési folyamatai felgyorsulnak. A C-vitamin azonban ebben is nagy segítséget nyújt, ugyanis a hatására lelassul a ráncosodás, ami azt jelenti, hogy sokkal tovább megőrizhetjük a fiatalos kinézetünket.

A medinatural.hu oldalon beszerezhető arctisztító nemcsak C-vitamint, hanem hialuronsavat, E-vitamint és Aloe verát is tartalmaz. Mindamellett, hogy védi a bőrünket, még hidratálja és frissebbé, üdébbé is teszi. Ha még egységesebb bőrt szeretnél, akkor használj mellé niacinamidot is.

Mit várhatsz a niacinamid használatától?

A niacinamid szintén az anti-aging egyik fontos eleme, ugyanis hatékony segítséget nyújt a ráncok megelőzésében, kezelésében. Ezzel együtt pedig a rendszeres használatával sokkal egységesebb bőrképet lehet elérni. Mindemellett a hidratálásban is segít, ezzel puhává és simává téve a bőrfelszínt. A niacinamid használata minden bőrtípusra ajánlott a szokásos reggeli, illetve esti arcápolási rutin részeként. A tökéletes végeredmény érdekében az arctisztító után és az arckrém előtt érdemes beiktatni.