műanyag ablakprofil

Miért éri meg műanyag ablakprofilt vásárolni?

Sokan még ma is ódzkodnak műanyag nyílászárókat választani otthonukba, mivel rengeteg tévhit kering ezen modern megoldások körül. Azonban ha objektíven megvizsgáljuk a témát, hamar rájöhetünk magunk is, hogy miért örvendenek egyre nagyobb népszerűségnek a műanyag nyílászárók – nem szükséges szakértőnek lennünk ehhez. Nézzük meg tehát, miért érdemes fontolóra vennünk lakásfelújítás során a különféle műanyag ablakokat.

Időtállóság és strapabíróság

A műanyag ablakok a hagyományosabb fa kivitelezésű darabokhoz képest jóval időtállóbbak. Utóbbiak bizonyos időközönként ápolásra szorulnak, azonban még így is sokkal hamarabb elöregednek műanyag társaiknál – amelyek szinte örök életűek. Míg a faanyagokra hatással van a csapadék és a levegő páratartalma, addig ez a műanyagról nem mondható el. Ez azt jelenti, hogy a fa nyílászárók a nedvesség hatására megvetemedhetnek idővel – tehát csak nagyon nehezen lehet majd nyitni-csukni őket, vagy éppen nem zárnak majd rendesen. A modern, műanyagból készült darabokról viszont ez egyáltalán nem mondható el. Ezek a napfényt és a hőmérséklet változásokat is sokkal jobban viselik. Joggal számíthatunk tehát rá, hogy még sok-sok év múltán is pontosan olyanok lesznek, mintha újonnan vásároltuk volna őket. Ráadásul semmilyen különösebb karbantartási procedúrát nem igényelnek mindehhez. A VEKA műanyag ablakprofil gyártó szerint több előnye is van a műanyagnak a fából készült tokokkal szemben.

Hő- és hangszigetelés

A speciális, többrétegű üveggel ellátott műanyag ablakok kiváló szigetelő tulajdonságokkal bírnak. A fánál nagyobb sűrűségű, tömör anyagokról beszélünk, ami nem csupán a fűtésszámlánk csökkentésében jelent hatékony segítséget. Nagyon jó hangszigetelést is biztosít otthonunk számára, így tovább fokozva komfortérzetünket. Ahogyan fentebb is említettük, ezekre a nyílászárókra nincs különösebb hatással a nedvesség vagy a hőmérséklet változás – így garantáltan hosszú ideig élvezhetjük majd az általuk nyújtott hatékony hő- és hangszigetelést.

Változatos stílus

A műanyag nyílászárókat illetően sokan még mindig kizárólag a hagyományos fehér ablakokra asszociálnak. Azonban ezeknek a gyártása rengeteget változott az utóbbi években, így biztosan mindenki megtalálhatja az álmai otthonához legjobban passzoló darabokat. A különféle műanyag ablakok számtalan dizájnnal kaphatóak, amik között a fémes hatásúaktól kezdve a fa kinézetűekig bármit megtalálhatunk. Így a klasszikus stílust kedvelőknek sem kell lemondaniuk a fa ablakok naturális esztétikájáról, hiszen az időtálló műanyag ablakok között is akadnak szép számmal ilyen dizájnnal ellátott darabok. Ezeket ránézésre lehetetlen megkülönböztetni az igazi fától, és szinte végtelen számú variáció akad köztük, amik a különféle faanyagok mintázatát tükrözik. Változatos szín- és mintavilág jellemzi a kínálatuk, amelyek a természetes külső mellett garantálják számunkra a műanyag minden előnyét. Feltétlen megéri tehát vetnünk egy pillantást ezekre, ha fontolóra vettük a fentebb felsoroltak.