csuklós létra

Mi mindenre jó egy csuklós létra?

Ki kellene tisztítani az ereszt az otthonunkban vagy egy magas polcról kellene levennünk valamit? Netán szakmabeliek vagyunk, és nagy rutinnal tevékenykedünk akár 5 méter magasságban is? Akár hivatás, akár hobbi vagy kötelesség, fontos, hogy stabil létrákat használjunk!

Éppen ezért nem mindegy, hogy mely gyártó, melyik termékét választod! Mielőtt vásárolsz, feltétlenül győződj meg arról, hogy az eszköz fix és biztonságos. Alaposan böngészd át a termékek adatlapját! Ebben segítségedre lehet akár a Krausenagyker.hu – Krause márkaképviselet is. Termékpalettájukon a Krause gurulóállványok, ipari dobogók mellett sokféle szakipari, támasztó-, álló- és csuklós létra is szerepel.

Különféle verziók más-már célra

A csuklós létráknak – hasonlóan más típusokhoz – többféle funkciója is lehet. Házkörüli teendőkhöz, felújításhoz, esetleg professzionális szakmunkához szeretnéd megtalálni a legjobb terméket?

A csuklós verziók között léteznek:

  • ipari,
  • félprofi és
  • háztartási célra célra gyártott eszközök is.

Általában szerelési munkákhoz szokták ezeket használni, és kis súlyuknak köszönhetően könnyen bárhová magaddal tudod vinni.

Az ipari és félprofi típusokról bővebben

Az ipari létrákat elsősorban profik, szakemberek, a félprofikat pedig – ahogy nevük is jelzi – “magasságban jártas” felhasználók számára tervezik, és gyártják. Léteznek csuklós álló- vagy többcélú létrák, amelyek nemcsak álló helyzetben, hanem támasztva is alkalmazhatók. Szabadalmazott, biztonsági rögzítő csuklóval vannak ellátva, és egy ún. SpeedMatic rendszerrel, ennek köszönhetően gyors és könnyű a kezelésük. 

Megkülönböztetünk univerzális típusokat is, amelyek az előbbi két funkció mellett még munkaállványként is használhatók. Vagyis egy munkaeszközzel háromféle feladatot is el tudsz végezni, ami helytakarékosság szempontjából sem elhanyagolható. A teleszkópos fajták pedig Clickmatic rendszerrel az állítható magasságot is biztosítják.

A kombinált verzió a legsokoldalúbb ipari termék. Támasztó-, kétágú álló-, külön állólétraként és Teleboarddal még munkaállványként is tökéletesen működő eszköz. 

Stabilitás és rugalmasság egyszerre

A felsorolt csuklós létrák rugalmas alumíniumból készülnek, ennek köszönhetően könnyen össze lehet csukni, illetve a szállításuk is egyszerű. A szárak alapanyaga erősítéssel ellátott, sajtolt alumíniumprofil. Csúszásmentes lábdugóik pedig még biztonságosabbá teszik a használatukat.

Bármelyik létrát választanád az említett típusok közül, biztos lehetsz benne, hogy hosszú élettartamú terméket vásárolsz. Ahhoz azonban, hogy a megfelelő eszközt megtaláld, azt kell fixálnod először, hogy milyen céllal keresed. Ezt követően pedig az eszközök adatlapjáról tudsz részletes információkat szerezni. Ha mindezzel megvagy, utána a döntés már pofonegyszerű lesz!