reiki

Mai gépesített világunk és a reiki

A számítástechnika térhódítása odáig fejlődött, hogy ma már a munkahelyünkön, az otthonunkban, a könyvtárban, a kávézóban és még ki tudja, hol, alapvető használati eszköz a számítógép és az általa elérhető internet. Könnyen rabul is ejt, hiszen minden felfedezhető általa. Hamar eljuthatunk arra a szintre, hogy több időt töltünk a világhálón, mint természetes közegünkben. Mi lehet a megoldás?

Kár lenne azt erőltetni, hogy hanyagoljuk a számítógépet, mert úgysem fog menni, az ártalmakat viszont a Jikidenreiki hatékony módszere segíthet enyhíteni.

Muszáj beiktatni pihenőidőt az elme és az test megnyugtatására. A könnyen megtanulható reiki éppen ezt teszi, hiszen kiváló eszköz arra, hogy megteremtsük a belső egyensúlyt, ami az ingeráradatban könnyen felborul. Olyan japán eredetű kézrátételes gyógymódról van szó, amit az elsajátítás után önfejlesztő módszerként alkalmazhatunk. Hogyan működik?

A testünkben kialakult energetikai blokkokat, jelen lévő toxinokat oldja fel a csatornázott univerzális energia segítségével. Ez az alapelve. Ezzel támogathatjuk a szervezet öngyógyító képességét, alkalmat adhatunk a regenerálódásra.

Tényleg könnyen tanulható, így mindenki számára ajánlott módszer. Nem kell különleges képességekkel rendelkeznünk, hogy áldásos hatását élvezhessük. Egyszerű gyakorolni, eszközre sem lesz szükségünk hozzá. A reiki meditációval a végső célunk, hogy gondolatainkat, érzéseinket optimális mederbe tereljük, megteremtsük a belső béke és harmónia állapotát, ezzel a hétköznapjainkban bármikor nyugalomra és boldogságra lelhessünk.

Megdöbbenve fogjuk tapasztalni, hogy a reiki nem csak közvetlenül ránk hat, hanem kapcsolatainkra, környezetünkre is pozitív hatással lesz. A reikivel pedig szeretteinken is segíthetünk, a kézrátételes módszerrel energiát csatornázhatunk számukra is. Csupán gyakorlás és ráhangolódás függvénye az egész. A bennünk szunnyadó természetes képesség felébresztéséhez a reiki mestert hívhatjuk segítségül, aki beavatással aktiválja bennünk a spirituális gyógyító erőt, mely továbbfejleszthető, mélyíthető.