csavarbehajtó

Körültekintően válasszunk csavarbehajtót!

Mondhatni mára már alapszerszámnak számít, ami a szakemberek gyűjteményéből kitörve beférkőzött minden műhelybe és garázsba. Csavarbehajtó nélkül elég nehéz dolgunk lenne, hiszen egy-egy projekt során, akár többszáz csavar behajtására is szükség lehet. E tekintetben rengeteg modell közül válogathatunk.

A kínálat széles, ezért nem árt alaposan átgondolni, hogy melyik lesz az, ami teljes mértékben megfelel az igényeinknek. Fontos a teljesítmény, de nem hagyható figyelmen kívül a nyomaték sem. A sebességállítás szintén hasznos dolog, nem beszélve arról, hogy az adott modell mellé hány akkut mellékelnek. Aki teheti, az legalább 2 akkuval és egy gyorstöltővel vesse bele magát a munkába.

Garantált, hogy nem lesz megállás, kiváltképp akkor, hogyha egy akkus Bosch csavarbehajtó mellett tesszük le a voksunkat. Strapabíró kivitel, mégis kényelmes, ergonomikus kialakítás. A szénkefementes motor mellett még számos extrával szolgálnak a Bosch akkus csavarbehajtói. A szerszám mérete is döntő kérdés lehet, amennyiben nehezen hozzáférhető helyen vagyunk kénytelenek dolgozni.

Fém fúrószár minőségi anyagból

Miért érdemes kiemelni, hogy egy fém fúrószár minőségi anyagból készült, akárcsak a Bosch termékek zöme? Mert a fémfúrás esetében kimondottan fontos az anyaghasználat. A fém fúrószár hatalmas terhelésnek van kitéve az intenzív használat során.

Ellen kell állnia a súrlódás során fellépő hőnek. Éppen emiatt készülnek ötvözött gyorsacélból, amik kobaltot is tartalmaznak. Ez teszi lehetővé az öntvények, illetve az ötvözött és ötvözetlen acél megmunkálását. A kopásálló anyagnak köszönhetően hosszú élettartamra számíthatunk, amennyiben egy fém fúrószárra esik a választás.

Meglehet, hogy létezik olcsóbb megoldás, de azok mégsem jelentenek olyan jó befektetést, mint a Bosch fém fúrószárak, mivel hamarabb elhasználódnak, ezért többre lehet szükség a munka befejezéséhez. Természetesen azzal sem árt tisztában lenni, hogy a különféle fémek fúrása során miként, milyen fordulatszámon érdemes használni a fém fúrószárat. Egy Bosch fúró rendkívül hatékony eszköznek számít a megfelelő fúrószár kíséretében.