ajándék informatikusoknak

Karácsonyi ajándékok informatikusoknak

Akinek van informatikus ismerőse vagy családtagja, nagyon jól tudja, hogy semmilyen, még egyszer hangsúlyozzuk, semmilyen informatikai eszközt nem szabad neki adni, mert ő mindig jobban fogja tudni, hogy mire van szüksége.

Míg az átlag ember azért vesz meg egy egeret, mert csinos a dizájnja, vagy mert tetszik a színe, addig az informatikus valószínűleg gamer egeret vesz majd magának, amit nem is lehet itthon kapni. Ne próbálkozzunk ilyenekkel, mert 99,9% az esélye, hogy nem találjuk el, hogy pontosan mit szeretne.

Informatikai eszközök helyett… valami kütyü tartó, vagy táska

Ha már képtelenek vagyunk laikusként kitalálni azt, hogy milyen billentyűzetnek, processzornak vagy SATA kábelnek örülne az informatikus ismerősünk, inkább nézzük meg, hogy milyen – valószínűleg – lehordott táskával vagy hátizsákkal jár dolgozni.

Laptoppal jár munkába?

Ha valamiért haza kell mindig vinnie a céges laptopot, de igencsak elnyűtt már az évek alatt a hozzá tartozó táska, kiváló karácsonyi ajándék lehet egy vadonatúj, lehetőleg minőségi és márkás laptoptartós táska.

Ha nem tudjuk eldönteni, hogy sötétkéket, feketét vagy barnát válasszunk, nézzük meg, hogy milyen cipőt hord. Passzoljuk hozzá a táska színét, és garantált, hogy az illető hordani is fogja a hasznos karácsonyi ajándékot.

Hagyományos táskát hord, mert 3 képernyős gép előtt ül a munkahelyén?

A legtöbb programozó a közhiedelemmel ellentétben ki nem állhatja a laptopokat, hiszen aki már látott kódoláshoz használt programokat (pl.: Visual Studio Code), az nagyon jól tudja, hogy minél nagyobb a képernyő, annál több sornyi kódot lát a programozó egyszerre.

Ebben az esetben nem egy laptoptartós táska, hanem egy klasszikus, munkába járós férfi táska lehet a jó döntés, ha már karácsonyi ajándékról beszélünk. Ügyeljünk a kiválasztásnál az illető stílusára, illetve arra is, hogy milyen anyagokat, színeket vagy formákat kedvel, amely megy majd az egyéniségéhez.

Inkább okít, mint programoz?

Vannak olyan öregrókák már a programozói pályán, akik inkább már csak megosztják az eddigi tapasztalataikat, illetve igyekeznek kinevelni a jövő programozóit. Ők lehet, hogy külföldi konferenciákra, esetleg céges tanfolyamokra mennek az ifjúság agyát tágítani, így nekik remek ajándék lehet egy minőségi, biznisz-casual jellegű Samsonite utazótáska, kabinbőrönd vagy válltáska, amely tele van kisebb-nagyobb rekeszekkel a különféle elektronikai eszközöknek.

Tehát számítástechnikai kütyük helyett inkább kütyüknek való tokot, táskát ajándékozzunk, mert ehhez talán mi is értünk egy picit.