betűtípus telepítés

Hogyan tudsz betűtípust telepíteni?

A Microsoft Office alkalmazások használatakor lehetőség van arra, hogy különböző betűtípusok közül válassz. Hosszasan kell lefelé görgetni, hogy a lista végére érj, ennek ellenére előfordulhat, hogy mégsem találod a tökéleteset. Szerencsére van mód arra, hogy új betűtípusokat telepíts.

A betűtípus telepítése nagyon egyszerű, ha tisztában vagy néhány fontos dologgal. Például azzal, hogy honnan tudod letölteni őket és hogy ezt követően mi a teendőd.

Hogyan tudsz új fontokat letölteni?

A betűtípusokat a szó angol megfelelője nyomán fontoknak is hívjuk. Ha újakat szeretnél telepíteni, akkor az első feladat az, hogy szétnézz az interneten. Ha beírod a keresőbe, hogy “betűtípusok letöltése” vagy “fonts download”, akkor rengeteg weblapot ki fog listázni Neked. Itt jóformán végtelen mennyiségű betűtípus közül választhatsz.

Általában stílusok szerinti csoportosításban találod őket, ami megkönnyíti a keresgélést. Ha mondjuk kézzel írott fontokat szeretnél letölteni, akkor a “handwritten” kategóriában lesz az, amit keresel. Vannak ingyenes és fizetős változatok is, ennek megfelelően is nézelődhetsz. Az egyik legnépszerűbb oldal a Dafont, de az 1001freefonts és a Fontsquirrel weboldalt is sokan használják.

Betűtípus telepítése lépésről lépésre

A fontokat először is le kell töltened, például az általunk említett oldalakról. Szinte minden esetben egy tömörített ZIP fájlban tudod lementeni őket a gépedre, amit aztán ki kell csomagolnod. Ezt követően OTF, TTF és TTC kiterjesztésű fájlokat fogsz látni. Ha bármilyen más fájltípus is van a tömörített mappában, akkor okod van azt feltételezni, hogy vírus. Ahhoz, hogy ezt elkerüld, mindig megbízható forrást használj a letöltéshez! A kicsomagolt fájlt másold vagy helyezd át a C meghajtón található Fonts mappába a korábban telepített betűtípusok közé. Ha ezzel megvagy, akkor az alkalmazásokban automatikusan meg fog jelenni.

Ha többre is kíváncsi vagy és szívesen olvasnál még a betűtípusok telepítéséről, akkor a hogyan.org weboldalon találsz egy témába vágó cikket.