babaruha

Fiú lesz vagy lány? Ötletek a baba nemének bejelentéséhez

Mostanában igen nagy divat, hogy a gyermeket váró szülők a barátok és a nagyobb család számára tart egy partit, ahol közösen bejelentik a baba nemét az ismerősöknek. De az is előfordul, hogy maga az apuka is itt tudja csak meg, hogy fia lesz-e vagy lánya.

Ha kreatív ötletekre vagy kíváncsi a kivitelezés módjával kapcsolatban, akkor olvasd el cikkünket!

 1. Videó – megható vagy épp vicces pillanatok
  Bár az esküvőkön szokás inkább a szülők életútját bemutatni, itt is alkalmazhatjátok a képekből álló összeállítást. Válasszatok babaruhát a Baby Lion webáruházból – ha kislány lesz az újszülött, akkor egy rózsaszín bodyt, ha kisfiú, akkor kéket –, és a film legvégén legyen ez a ruha a zárókép. Innen mindenki tudni fogja, milyen nemű lesz a bébi.
  A videó bemutathatja a házasságotok, együttélésetek vicces vagy épp megható pillanatait, a rokonok, barátok is feltűnhetnek egy-egy fotón. Válasszatok a képek alá egy oda illő zenét, készítsetek feliratokat is az egyes diákhoz.
  Igényes, szép kivitelben egyedül is meg tudjátok csinálni ezt a pár perces összeállítást az emlékeitekből, utalva a jövőre.

 2. Lufik – füstbombák
  A legtöbb helyen a lufiszúró verziót alkalmazzák: ennek lényege, hogy a lufiba olyan színű konfettit töltenek, ami utal a baba nemére. A kellő pillanatban pedig kipukkasztják a léggömböt – a kék vagy rózsaszín papírdarabkák pedig betöltik a teret.
  Igen látványos ez a megoldás, és akkor is jó lehet, ha maga az apa sem tudja még a picur nemét: ilyen esetben ő maga kell, hogy kiszúrja egy tűvel a lufit.
  Ugyanez a módszer modernebb verzióban is kivitelezhető: partikellék boltokban kaphatók színes füstbombák, ezek használatával igazán bulis hangulat hozható létre az ünneplő társaság számára.
  Vannak, akik konfettiágyút választanak a nagy bejelentéshez: ez esetben is a papírdarabkák színe jelöli az újszülött nemét. Képeken, videókon mindegyik megoldás igen menő, egyedi hatást kelt.

 3. Torta
  Valószínűleg a babaváró bulin enni-inni is fogtok, így a desszertként felszolgált torta is rejtheti a titkot. Ahogyan az esküvőtökön, itt is közösen érdemes felszeletelni a tortát: a krém színe pedig mutatja, milyen nemű jövevény várható.

 4. Kaparós sorsjegy
  Sok oldalon lehet rendelni egyedi kaparós sorsjegyet, amin feltüntethetitek azt a szöveget, amit ti akartok. Ezeket szét lehet osztani a bulin a családtagok, barátok között. Nekik tippelniük kell: fiú vagy lány – és lekaparni azt a felületet, amit gondolnak. A “Telitalálat, kisfiú!” szöveg láttán egyértelmű lesz, hogy fiú gyermekkel bővül a család.
  Ilyen sorsjegyek egyébként a baba születésének bejelentésére is használhatók: sok nő vesz párjának ilyen kártyát, és így tudatja vele, apa lesz az illető.

Jó tanácsok

Ha vendégként vagy hivatalos egy ilyen buliba, akkor feltétlen vigyél a párnak ajándékot. Érdemes meglepni őket olyan hasznos dologgal, aminek a gyereknevelés során hasznát veszik.

Bár még nem tudod a baba nemét, egy szép takarót, párnát, plüsst, szundikendőt semlegesebb színben is beszerezhetsz: a Baby Lion webáruház termékei között ezeket is megtalálod.