doom vfr

Doom VFR – Vérengzés Virtuális Valóságban

1993-at írtunk amikor az id Software piacra dobta a korszakalkotó first person shooter ( továbbiakban FPS ) játékát, ami alapjaiban változtatta meg a számítógépes játékok ezen kategóriáját.

A 90-es évek elején még álmodni sem mertünk arról, hogy egyszer eljön az a nap, amikor fiatal korunk legrémisztőbb és legakciódúsabb “ál-háromdimenziós” játékát saját magunk is átéljük a virtuális valóság technológiájának segítségével.

2018-at írunk… az álom valóra vált.

A virtuális valóság elhozta nekünk a lehetőséget arra, hogy a játék főszereplőjeként átéljük a pokol legmélyebb bugyrait… mindezt úgy, hogy a Doom világa teljesen körülvesz minket.

A történet röviddel az UAC marsi kutatóbázist ért démoni támadás után játszódik.

Te vagy az utolsó emberi túlélő – a halálodig.

Szerencsére egy titkos UAC protokollnak köszönhetően a tudatunkat átültetik egy mesterséges robot testbe.

Ez után a célunk az, hogy megfékezzük démonok támadásait és visszaállítsuk a bázis biztonságát – tökéletes DOOM szerű történet.

A játék menete a szériától már megszokottan pörgős és vérengzős.

Felváltva találunk benne igazán akciódús és lazábban kezelhető helyzeteket is.

Viszont a DOOM VFR-ben már szerepelnek olyan logikai részek, amihez a fegyverünkön kívül az eszünket is kell majd használni.

A készítők próbáltak valamennyit lassítani a játék menetén, mivel a teljesen virtuális valóságra szabott környezetben azért nem annyira egyszerű a mozgás, lévén, hogy itt mi vagyunk maga az irányítás.

Ezért 2 féle lehetőség adott a játékban:

  1. Teleport
  2. Normál mozgás a kontrollerek segítségével

Kezdőknek mindenképpen a teleport használata az ajánlott, mivel a kontrollerrel irányított mozgás sok esetben tengeribetegséget, úgynevezett „motion sickness”-t eredményez, ami kellemetlen élményt eredményezhet.

Persze aki már hozzá van szokva ehhez az érzéshez, annak a normál irányítás adhat még nagyobb immerzív élményt.

Bár a DOOM VFR irányítása és kezelése az egyik legnehezebb a virtuális valóság világában, de ha sikerül ezt megszokni és elsajátítani, akkor megkapjuk az egyik legélménydúsabb akciót, amit VR-ben el tudunk képzelni.

A DOOM VFR minden olyan érdeklődő kedvence lehet, aki még nem próbálta a VR nyújtotta lehetőségeket.

Akinek pedig a DOOM 1993-as játéka maradandó élményt adott, azoknak ezt a verziót kötelező kipróbálnia.

Ha szeretnéd megtapasztalni a virtuális valóság fergeteges élményét a barátaiddal vagy a családoddal, akkor az Unreal Experience elhozza neked akár az otthonodba is.

Benne vagy? Légy benne!
#UnrealExperience #BeINit