arcfelismerő rendszer

Beléptető rendszer arcfelismeréssel a Tokioi olimpián

A legújabb Japán technológiát már a tokiói olimpián is alkalmazni fogják, ami remélhetőleg lerövidíti majd a sorban állást.

Az arcfelismerésen alapuló beléptető rendszer pontosan és nagyon gyorsan azonosít. Tesztelői, a leendő tisztviselők és készülő sportolók elismerték a rendszer hatékonyságát és jó ötletnek tartják a korábban repülőtereken beléptetésre használt azonosító eljárás kipróbálását a 2020-as olimpián.

A sportesemények helyszíneire, az olimpiai létesítményekbe, a központi stadionba, a sajtóközpontba való belépéshez elengedhetetlen a biztonsági intézkedés, szükséges valamilyen formájú azonosítás. Korábban az eljárás folyamata nagyon nehézkes, lassú ütemű volt, a sor feltorlódott, a látogatóknak mindez kellemetlen élményt jelentett. Az új technikával a sportolók és szervezők időt és kényelmet nyernek, de természetesen előkészületekre szükség van. A rendezvény előtt a szervezőknek és az arcfelismerő beléptető rendszer üzemeltetőinek több mint 300 ezer fénykép feltöltését kell elvégezniük, amelyeket természetesen a belépésre jogosultaknak kell biztosítaniuk.