nappali

A kör alakú mennyezeti lámpa a te otthonodban is jól érvényesülhet

A kör alakú mennyezeti lámpa olyan világítástechnikai eszköz, ami tökéletesen passzolhat az otthonod bármely helyiségébe. Egyaránt alkalmas az általános világítás kialakításához és/vagy korszerűsítéséhez. 

A kör alakú mennyezeti lámpa helye

Az Alkonylámpa mennyezeti lámpák széles választékát kínálja számodra, amelyek között a kör alakú modellek is megtalálhatók. Egy effélét felszerelhetsz akár a nappaliban, akár a hálószobában, de ott lehet a helye a konyhában, vagy a dolgozószobában is. 

Nagy előnye, hogy jól beilleszthető minden lakberendezési stílusba anélkül, hogy kompromisszumokat kellene kötnöd miatta. Nem véletlen a közkedveltsége: a megjelenésével, a technikai adottságaival bármilyen enteriőrbe könnyen integrálható. 

LED fényforrások használata mennyezeti lámpa esetében is

Pontosabban fogalmazva: a LED fényforrások használata már-már kötelező ebben az esetben is. Ez a leghatékonyabb megoldás a gazdaságos működtetés, a hosszabb várható élettartam és az esztétikus fényviszonyok megteremtése miatt. 

Ráadásul a szabályozható fényerővel rendelkező izzók elérhetősége miatt a kör alakú mennyezeti lámpatest által kibocsátott fény erőssége és intenzitása szabályozható. Így aszerint alakíthatóak, ahogy azt az adott körülmények indokolják. Ha tanulsz vagy munkát végzel, akkor erősebb, ha pihensz, akkor tompább világítás szükséges.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a kiválasztásnál?

Mielőtt egy lámpát megvásárolsz érdemes megtervezni, hogy az adott helyiségbe milyen típusú lenne a legmegfelelőbb. Egy nagyobb belmagasságú és tágas szobába általában a nagyobb, erőteljes és markáns lámpatestek választása javasolt. Ahol elegendő hely van a nagyobb lámpa számára, ott jobban is érvényesül. Arról nem is beszélve, hogy az egészen kicsi mennyezeti lámpa elvész a térben.

Azonban, ha a kör alakú mennyezeti lámpát egy szűkebb és alacsonyabb helyiségbe akarod elhelyezni, akkor mindig tanácsosabb a szolidabb, kisebb önsúllyal és “gyengébb” fényerővel rendelkező típusok közül válogatni. Szerencsére ma már a kínálatban minden megtalálható: nagy, kicsi, modern és klasszikus megoldások is.

A mennyezeti lámpa kulcsfontosságú 

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy az egyik legszembetűnőbb dolog a helyiségben (pláne akkor, ha sötétedés után felkapcsoljuk), ezért a kiválasztása különösen fontos. Vásárlóként az elsődleges szempontok a design, a szín és anyag körül forognak, miközben a technikai jellemzőkről sem szabad megfeledkezni. 

Például, konkrétan tudnod kell, hogy:

  • Az adott helyiségben milyen tevékenységet végzel majd? (Már említettük, hogy miért jó, ha a fényforrás dimmelhető).
  • Milyen fényre van szükséged – koncentrált, általános, dekorációs világítást tervezel, vagy akár mindhárom lehetőség szóba jöhet?
  • Mennyire fontos tényező a fényerő, a színhőmérséklet vagy a szabályozhatóság?

 Szerezz be te is kör alakú mennyezeti lámpát!