kávé az irodában

A kávé szerepe az Informatikában

2018/2019 -ben körülbelül 169 millió zsák (egyenként 60 kg) zöld kávét állítottak elő a világon. A kávéfogyasztás 3,7% -kal nőtt az előző évhez képest. 2019 -ben a legnagyobb termelő országok Brazília, Vietnam és Kolumbia voltak, amelyek a világ nyers kávéjának 59% -át állították elő. A világ zöld kávétermelésének csaknem a felét Európában vásárolják.

A 2018/2019 -es évben a világ összes kávéfogyasztása 165 millió zsák volt (egyenként 60 kg), ebből az EU országai 42,2 millió zsákot fogyasztottak el.

Globálisan évente átlagosan 1,25 kg / fő kávét fogyasztanak el, ami azt jelenti, hogy naponta körülbelül 1500 millió csésze kávét isznak meg a világon.

Sajnos a statisztika arra nem tér ki, az informatikusok mennyi kávét fogysztanak, de az biztos, hogy élen járnak a kávé fogysztásban. A kávé főzés, mosogatás viszont nem az erősségük, mint ahogy a bevásárlás sem. Szerencsére modern világunkban már mindez nem jelent gondot. Vagy instant kávét isznak, ami nem a leg maradandób élmény, vagy kávé automatát vesznek, ami viszont elég költséges mulatság lehet.

Éppen ezért nem véletlen, hogy az IT szektorban is egyre népszerűbbek a bérelhető kávé automaták, hiszen sok márka, mint pl. a Lavazza nem csak az automatát adja ingyen, de a szervizet is ingyen biztosítja, szükség esetén a készülék szinte azonnali cseréjét is, csak a kávéért kell fizetni, de nem kell elmenni bevásárolni, hiszen az után töltést is 48 órán belül vállalják. Aki már kóstolt Lavazza kávét, az tudja mi a különbség az olcsó kávék és a minőség között.