Tippek a hűtőtáskába való pakoláshoz

Tippek a hűtőtáskába való pakoláshoz

Lassan, de biztosan itt a nyár, és azzal együtt a forróság. Ilyenkor pedig a legtöbbünk a vízpartok felé veszi az irányt, ahol jól jöhet egy bepakolt hűtőtáska, ami hiába számít praktikus kiegészítőnek, nem olyan könnyű jól megpakolni, nem mindegy, mit hová teszünk, vagy hogy mit csomagolunk.

Szükséges némi rutin, vagy legalább néhány jó tanács, amelyekkel a mai cikkünkben igyekszünk ellátni. 

Válasszunk jó hűtőtáskát!

Az első és legfontosabb, hogy egy kemény oldalú és megfelelő méretű modellt válasszunk. Persze az utóbbi mindenki esetében mást jelent: van, aki számára a Lakberbazár nyári termékei között kapható 7,5 literes, hűtőakkuval ellátott hűtőtáskája is elegendő, míg mások annyi elemózsiát visznek magukkal, hogy csak 16 literes változatba férnek bele. 

Mivel a kínálat rendkívül széles, érdemes a vásárlás előtt alaposan tájékozódni, és a rendelkezésre álló online véleményeket egytől egyig átolvasni.

A hűtőtáska és az ételek hűtése fontos a csomagolás előtt

Ha azt szeretnénk, hogy a lehető legoptimálisabb legyen mindennek a hőmérséklete, akkor a csomagolás előtt érdemes mindazt előhűteni, amit magunkkal szeretnénk vinni. Persze ez nem azt jelenti, hogy teljesen le kell fagyasztani azokat az ételeket, amelyeket az esetek többségében a hűtőszekrényben tárolunk.

Továbbá nem szabad megfeledkeznünk a hűtőtáskáról sem. Az a legideálisabb, ha egy egész éjszakán át hűtjük, majd az indulás előtt 1,5-2 órával megtöltjük az alját jégakkuval. 

Ne feledkezzünk meg az ételek felcímkézéséről!

Minél többször nyitjuk ki a hűtőtáskát, annál kevésbé maradnak hidegek a dolgok benne. Ezért is célszerű a csomagoláskor az ételeket könnyű és zárható csomagolásba rakni, és ezeket felcímkézni.

Vagy a harmadik opció, hogy készítünk egy japán ihletésű bento box stílusú csomagot a strandoló társaság minden egyes tagjának. Ebbe minden beletehető, amelyre egy személynek szüksége lehet a nap folyamán.

Ha nem szeretnénk csomagolgatni

Amennyiben nem tűnik szimpatikusnak a dobozokkal való pepecselés, akkor az is egy remek megoldás lehet a hűtőtáska nyitogatásának csökkentésére, ha funkcionális zónákra osztjuk, vagyis a gyümölcsöket a gyümölcsökkel tartjuk, a szendvicseket a szendvicsekkel, stb.

Ebben az esetben ugyanis pontosan tudni fogjuk, hogy hová is kell nyúlnunk, amely által nagymértékben csökkenthető az az idő, amíg a hűtőtáska fedele nyitva marad.

Figyeljünk arra, hogy mit teszünk a szendvicsbe!

A szendvics készítésekor mindenképpen olyan alapanyagokra kell koncentrálni, amelyek több órát is kibírnak. A paradicsom és a majonéz például tabunak számít, mivel az előbbi eláztatja a kenyeret, míg az utóbbi a nagy melegben hamar megromlik. 

De igazából attól függetlenül, hogy mi a szalámis szendvicseken nőttünk fel, még nem jelenti azt, hogy nem vihetünk magunkkal más ételt is. Mi kifejezetten javasoljuk a kiadós gabona- vagy tésztasalátákat, olajbogyóval és egy kis nehezen olvadó feta sajttal megbolondítva.

Bízunk abban, hogy a leírtak hasznosnak bizonyulnak majd.

Kép forrása: lakberbazar.hu