csomagátvétel

Olaszországba szeretnénk csomagot feladni – mit tegyünk?

Szerencsére Olaszországba ugyanúgy lehet feladni csomagot, mint bármelyik másik környező államba, és ugyanazokat a nemzetközileg is elismert szállítmányozó cégeket ismerhetjük meg. De mi alapján válasszunk, ha nincsen eddig semmilyen tapasztalatunk? Létezik egy weboldal, amely összesíti a meglévő ajánlatokat, és kalkulátora segítségével néhány pillanat alatt megkapjuk az aktuális módozatokat.

Egy gyűjtőoldal, amely rendkívül nagy segítség

Aki még nem ismeri, menjen a Csomagnet.hu weboldal csomagküldés Olaszországba részére, ugyanis ezen a weboldalon, mint egy gyűjtőportálon, minden egy helyen megtalálható. Az oldal könnyen átlátható, mivel külön kalkulátor áll rendelkezésre minden egyes ország számára. Az olaszországi aloldalon már alapbeállításként szerepel az indító ország, azaz Magyarország, célországnak pedig Olaszország, így itt nem is lehet mást beírni.

Írjuk be a feladni kívánt küldeményünk paramétereit, azaz a hosszúságát, szélességét, magasságát és súlyát, valamint állítsuk be, hogy dobozban vagy borítékban szeretnénk-e feladni a csomagot. Amikor már véglegesen rögzítjük az adatokat, akkor ezen az oldalon lehet még megadni, ha valaki utánvéttel szeretné-e feladni a küldeményt, illetve a már régóta a Csomagnet.hu-val küldő törzsvásárlók itt adhatják meg kuponjuk számát is.

Az olaszországi futárcégek

Mindenkinek más szempontok fogják megadni, hogy melyik szállítmányozó vállalatot válassza. Van, akinek a szolgáltatás díjazása az elsődleges, míg másnak az a legfontosabb, hogy SOS odaérjen a címzetthez a csomagja. A Csomagnet.hu oldalon módunkban áll nagy részletezettséggel összehasonlítani a feladásokat, és egyénre szabottan eldönteni, hogy melyik számunkra a legideálisabb.

A DPD kínálja a leginkább pénztárcabarát költségvetésű megoldást, Classic Export ajánlatával. Ezt az árszintet úgy tudja vállalni, hogy hosszabb menetidővel utazik a csomag. A második ár szerint a sorban a GLS, aki EuroStandard szolgáltatásával már biztosítani tudja, hogy maximum 5 munkanap alatt eljuttatja a csomagot.

A leggyorsabbak a TNT szolgáltatásai, melyek közül az Express Economy hosszabb, az Economy akár 1 napos szállítási idővel is garantálja a megérkezést. Viszont ilyenkor figyelembe kell venni, hogy a megrendelést déli 12 óra előtt el kell juttatni.

Az irányító címke szempontja

Igaz, hogy a TNT a leggyorsabb szállító cég, de ha nála adjuk fel a csomagot, akkor ki kell nyomtatni az irányító címkét, amit át kell adni a futárnak érkezéskor a csomaggal együtt. Ezt az irányító címkét a Csomagnet.hu rendszere a sikeres feldolgozást követően küldi el neked e-mailben. A DPD és GLS futárcégek esetében ők intézik a címke kiállítását és teszik rá a küldeményre.

Amennyiben a címzett nem tartózkodik a kézbesítési címen az adott napon, akkor a DPD, a GLS és a TNT is a következő munkanap díjmentesen megkísérli a küldeményt ismételt kézbesítését. Ha ekkor is sikertelen lesz a kézbesítés, díjmentesen történik a visszaszállítás a feladó részére mindhárom cég esetében.