burkolatszintezo

Nem lesz többé gond a lyukfúrás csempébe

Átalakítás vagy építés esetén előbb-utóbb előtérbe kerülnek olyan kihívások is, mint a különféle építőanyagok, köztük a burkolólapok vágása, csiszolása vagy átfúrása. Hála a modern technikai fejlesztéseknek, a lyukfúrás csempébe már korántsem okoz akkora kihívást, mint több évtizeddel ezelőtt. A régen jól bevált volfrám-karbid, röviden vídia fúrószárakat felváltották a fejlettebb és nagyobb teljesítménnyel rendelkező gyémánt lyukfúró változatok. Ezekkel mondhatni gyerekjáték a kivitelezés. De ha nem tudja, melyik típust válassza az alapvetően széles kínálatból, akkor tartson velünk, mert segítünk dönteni!

Pontos lyukfúrás csempébe néhány másodperc alatt

A hagyományosnak nevezhető mázas kerámialapok mellett, egyre inkább elterjedtek az olyan természetes kövekből készült hidegburkoló elemek, mint a gránit, márvány, bazalt. Ezek jellemzője, hogy sokkal ellenállóbbak és gyakran vastagabbak, mint a régebbi társaik. A lyukfúrás csempébe éppen ezért vált nagyobb kihívássá. Viszont a speciális szintetikus ipari gyémántszemcséket tartalmazó körkivágókkal szemben még ezek az anyagok sem tudják felvenni a versenyt. A vákuumforrasztással és lézerhegesztéssel készült, szegmenses TLS gyémánt lyukfúró változatok pillanatok alatt hatolnak át az anyagon. Nincs jelentős forgácsképződés és a törések, repedések keletkezése is minimális a művelet során. Ami pedig igazán jó hír még, hogy a lyukfúrás csempébe többféle átmérőben történhet meg, figyelve az egyedi igényekre. Hiszen nem mindegy, hogy egy konnektornak vagy pl. lefolyónak a helyét szeretnénk-e kivágni a burkolatból.

A gyémánt vágókorong, mint nélkülözhetetlen munkaeszköz

Ahol a körkivágó bevetésre kerül, ott nem maradhat távol a gyémánt vágókorong sem. Ezen kategórián belül a TLS DYNAMITE TURBO olyan lehetőségeket kínál, amikkel nagyban növelhető a vágások hatásfoka. Ez a gyémánt vágókorong az ultravékony kialakításának hála úgy teszi a dolgát, kis túlzással élve, mint egy zsilettpenge (pontosan és tisztán). Vizes és száraz körülmények között egyaránt bevethető. Legyen az beton, tégla, zsalukő, pala, gres, gránit vagy márvány, mindent pontosan elvág. Tehát, ha keskeny csempedarabokra van szükség a sarkokba, illesztéseknél, akkor ez az a gyémánt vágókorong, amivel sikert érhet el. A sarokcsiszolóra felszerelhető tárcsa hosszú élettartama garancia a megtérülésre.

Hogyan történik a gyémánt lyukfúró használata?

A vágás, mint feladat többnyire egyszerű, mert csak a kijelölt vonal mentén kell szépen lassan haladni előre. Ezzel szemben a lyukfúrás csempébe valamivel több figyelmet követel meg. Történjen a fúrás száraz vagy vizes körülmények között, a már falra felhelyezett lapokon vagy a ragasztani kívánt elemek esetén, az elv ugyanaz. A gyémánt lyukfúró beindítása után, azt 45 fokos szögben tartva lassan érintse hozzá a csempéhez, majd körkörös mozdulatokkal haladjon előre, amíg célt ér. A lyukfúrás csempébe történhet fúró-csavarozóra felszerelt körkivágó fejjel, de a stabilabb tartás érdekében leginkább a sarokcsiszolót javasolják a szakemberek, amivel könnyebb dolgozni. Konnektorok, vízvezetékek, lefolyók, szerelvények helye készíthető elő egyszerűen a gyémánt lyukfúró segítségével, ezért építés és felújítás során mindenképpen hasznos társa lesz.