öntözőrendszer

Mit ér a jó öntözőrendszer telepítő?

Már az 1990-es évek elején volt Magyarországon több elérhető öntözőrendszer disztribúció, azonban a Toro márka képviselete márka- és piacépítésben jelentősen felülkerekedett a többi versenyzőn. Bár a Toro egy kiváló öntözéstechnikai termékeket gyártó cég, mégsem a minősége miatt, hanem a hazai terjesztők képessége miatt gyakorlatilag leuralta a piacunk 90%-át. Akkor a következőkben leírt kérdés nem volt releváns, mivel, ha bárki felhasználó tudott is bármit az öntözőrendszer témaköréről, az csak ennyi volt: Toro!

Melyik a legjobb öntözőrendszer márka?

Kérdezik tőlem lassan húsz éve a felhasználók, hogy megkapva a helyes választ meghozhassák a könnyű döntésüket! Sajnos erre csak egy szubjektív választ lehetne adni, de azt is részemről műszaki értelembe véve, aminek attól tartok, hogy nem sok köze lenne ahhoz, amit a végfelhasználó szeretne hallani. Számára ugyanis a legfontosabb dolog az, hogy egy megbízható és a kert, valamint az egyéni elvárásainak teljesen megfeleljen az öntözőrendszer. Ezt manapság mindegyik öntözőrendszer márka fogja tudni hozni a profi öntözéstechnika világában!

Lehetnek természetesen olyan sajátosságai a kertnek, amelyre egy gyártó több hangsúlyt fektetett, mint a többi és ezért jobb terméket tud kínálni a másiknál, de ezt a felhasználó csak a legritkább esetben tudja. Ezt egy jól felkészült, gyakorlott és a hazai öntözőrendszer alkatrész palettát jól ismerő szakember fogja tudni kiválasztani! Ezért én úgy gondolom, hogy nem márkainformációt, hanem jó szakembert kell találni!

Az automata öntözőrendszer kiépítése több szakma ismeretét átölelő összetett feladat! Nem egy olyan műszaki készülék, mint egy porszívó vagy egy fűnyíró, hanem olyan, amit a helyszínen az adottságokhoz mérten kell összerakni! Legyen az díszkert, konyhakert, park, sportpálya, golfpálya, tudnia kell mi a know how!

A legjobban tehát akkor tesszük, ha az ő tapasztalatára hagyatkozunk. Lehet, hogy a kolléga márkahű, ami nem is baj. Valószínű, hogy nagyon fogja ismerni azt, amit kínál és jól fog dolgozni vele. A lényeg, hogy az USA-ban gyártott profi öntözőrendszer márka legyen! Mellesleg megjegyzem, hogy egy jó szakember csak ilyet választ!