linképítés

Minden, amit a profi linképítésről tudni kell

A linképítés a honlapon kívüli optimalizálás egyik fő eszköze, ami rendkívül nagy szerepet játszik abban, hogy az adott weboldal milyen helyezést ér el a Google találati listáján.

Linképítés: nem is kérdés, hogy szükség van-e rá

A tapasztalat azt mutatja, akadnak – szerencsére egyre kevesebben-, akik a szóban forgó folyamatot feleslegesnek, sőt, pénzkidobásnak tartják. A valóságban viszont a linképítés, amint azt az imént is megjegyeztük, rendkívül jelentős szerepet tölt be a honlapunk előnyösebb helyezésének elérésében. A Google keresőmotorjainak „szemében” ugyanis a linkek egy-egy szavazatnak számítanak – szavazatnak, ami az adott weboldal értékét igazolják.

Célkeresztben a minőség

Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy ezek a linkek milyen típusú weboldalról mutatnak a honlapra. A weboldalokon lévő tartalom minősége szintén releváns, illetve a linkek kihelyezésének gyakorisága is mérvadó a sikeres linképítés szempontjából. Kétségtelen, hogy a siker minden esetben a minőségi kivitelezés záloga.

Milyen eredményekre számíthatunk?

A keresőoptimalizálás negatív megítélése onnan származik, hogy a megrendelők azonnali eredményeket várnak. Elhiszik a kétes renoméval rendelkező SEO cégek üres ígéreteit, miszerint az optimalizálás már az első napokban, hetekben látványos eredményekkel jár. Nos, az igazság az, hogy a minőségi, profi módon kivitelezett optimalizálás minden esetben beváltja a hozzá fűzött reményeket, de mivel a folyamat roppant komplex, ez több hónapba is kerülhet.

Az egyik legnagyobb tévhit: a keresőoptimalizálás drága

Szerencsére ez a tévhit sem állja meg a helyét a valóságban. A szóban forgó szolgáltatás egy befektetés. Amint a megrendelő weboldala elérte a kívánt előnyös pozíciót a Google keresőjének találati listájában, onnan kezdve az optimalizálás a látogatókat, potenciális vásárlókat tulajdonképpen költségmentesen biztosítja az aktuális honlapnak.

Garantált eredmények? Igen!

A keresőoptimalizálás hosszú távú befektetés – abban az esetben viszont, ha azt minden szempontból kitűnő minőség övezi, garantált pozitív eredményekkel jár.