szerver

Milyen használt szerver a legmegfelelőbb választás?

A vállalkozások életében a digitalizáció hatására elengedhetetlen szerepet játszik a megfelelő és garanciális IT infrastruktúra kialakítása. A szerverek használata olyan előnyöket kínál, melyen nem csupán növelik egy cég hatékonyságát és versenyképességét, hanem lehetőséget teremtenek a biztonsági kockázatok elkerülésére és a növekedés elősegítésére is. Ebben a cikkben a beszerzési szempontokat és a szerver típusokat részletezzük, melyek használt szerverként is nagyon jó minőségben és garanciával megtalálhatóak a piacon.

Szerver beszerzési szempontok

Amikor használt szerver vásárlását fontolgatjuk, számos tényezőt kell figyelembe vennünk. A legfontosabb szempontok közé tartozik annak típusa, teljesítménye, megbízhatósága és ár-érték aránya. A piacon elérhető leggyakrabban használt típusok a rack szerverek, a tower szerverek és a blade szerverek, melyek közül mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A döntés meghozatala előtt alaposan át kell gondolni a vállalkozás méretét, igényeit és a rendelkezésre álló helyet, majd az alapján kell dönteni a beszerzésről. A megfelelő állapotú, teljesítményű és tulajdonságokkal rendelkező használt szerver kiválasztása jelentős hatással lehet vállalkozásunk hatékonyságára és sikereire.

A ServerElite-nél választhatunk használt a Dell szerverek és a HP szerverek közül, melyeken belül három típust különböztethetünk meg: rack szerverek, tower szerverek és blade szerverek.

Rack szerverek – Az ideális választás nagyobb vállalatoknak

A rack szerverek kifejezetten nagyobb vállalatok számára készültek, ahol kulcsfontosságú szerepet játszik két előnyös szempont: a hely kihasználása és a bővíthetőség. Helytakarékosak, mert kimondottan arra tervezték őket, hogy egymás fölé helyezhetőek legyenek egy szabványos méretű rack-be. A használt rack szerverek vásárlásakor fontos ellenőrizni, hogy a szükséges hardverkomponensek, mint például tápegység, memória és processzor, megfelelnek-e az elvárásainknak.

Tower szerverek – A kisebb vállalkozások ideális társa

A tower szerverek hasonlítanak a hagyományos asztali számítógépekhez, de szerver-specifikus funkciókkal rendelkeznek. Ideálisak lehetnek kisebb vállalkozások számára, ahol kevesebb hely van és a szerverigény is kisebb. Ezek könnyen kezelhetőek és karbantarthatóak, ami különösen fontos a kisvállalkozások számára. Használt tower szerverek esetében fontos, hogy ellenőrizzük a hardver állapotát és teljesítményét.

Blade szerverek – A hely- és energiahatékony megoldás

A blade szerverek kis helyigényűek és energiahatékonyak, ami kiemelten fontos lehet az energiaárak emelkedése és a helykorlátozások miatt. Ezeket úgy tervezték, hogy minimalizálják a fizikai helyigényt, miközben maximalizálják a teljesítményt. Használt blade szerverek vásárlásakor különös figyelmet kell fordítani a kompatibilitásra és a hálózati képességekre.

Hogyan takarítson meg sok pénzt és bosszúságot a jól megválasztott szerverrel?

A megfelelő szerver tudatos és átgondolt kiválasztása nemcsak a teljesítmény és a megbízhatóság szempontjából fontos, hanem azért is, mert ezek mellett szerepet játszik a költségmegtakarítás és az üzemeltetés zökkenőmentessége is. Egy jó döntés hosszú távon sok pénzt megtakaríthat nekünk, mellyel akár a felesleges bosszúságot is elkerülhetjük. Ráadásul, ha használt, de felújított szerver vásárlására szánjuk magunkat, akkor kisvállalkozásként is könnyebben válhatunk versenyképessé és kevésbé terheljük meg a kiadásainkat.

Megbízható partner – ServerElite

A használt szerver vásárlása sok előnnyel rendelkezik, de mindenekelőtt az a legfontosabb, hogy egy megbízható partnert találjunk. Mi figyelmébe ajánljuk a ServerElite csapatát, mely már 15 éves IT tapasztalattal a háta mögött foglalkozik használt szerver értékesítéssel és szakértőként kezeli az ügyfelek igényeit. Náluk garantált a minőségi szolgáltatás, kiváló referenciákkal rendelkeznek és számos garanciális lehetőséget kínálnak, mely a partnereik számára megbízhatóságot sugároz.

Éljen a gazdaságosabb megoldással és megbízható szerverekért forduljon a megbízható szerver partnerhez, a ServerElite-hez!