Milyen funkció alapján érdemes fagyasztóládát választani

Milyen funkció alapján érdemes fagyasztóládát választani? (x)

Vannak olyan háztartási berendezések, amelyeket nem használunk napi szinten, mégis nagyon fontos, hogy azok minőségiek és tartósak legyenek. Egy rossz fagyasztó például nem fagyasztja gyorsan az ételt, tehát elveszhetnek belőle a létfontosságú tápanyagok. Vannak persze készülékek, amelyek szupergyorsak, míg a többinek napokig tart, hogy bizonyos ételeket biztonságos hőmérsékletre hűtse. Amikor fagyasztóláda vásárlására kerül sor, akkor van pár szempont, amit nem árt figyelembe venni.

Az alábbiakban kitérünk a fagyasztási sebességre, a hőmérséklet-stabilitásra, valamint az energiafelhasználásra egyaránt. Ezek azok a funkciók, amiket mindenképpen át kell gondolni új gép beszerzése előtt.

A fagyasztás sebessége

Az OnlineMárkaboltok fagyasztóládái kiváló minőségűek, így itt nem lehet probléma megtalálni azt a típust és nagyságot, amire otthon szükség lehet. Választhatunk kisebbet, 75 cm széles készüléket, de akadnak 160 cm-es változatok is, amelyekben már bőven tudunk élelmiszert tárolni. Magasságuk általában 91-92 cm, ezáltal kényelmesen elhelyezhetőek, könnyű belepakolni és keresni.

Ami azonban ennél is fontosabb, az a fagyasztás sebessége. Az élelmiszerek hűtése nemcsak a hosszú távú eltarthatóságot szolgálja, de fontos szempont a tápanyagok és a vitaminok megőrzése érdekében is. Ehhez azonban gyors fagyasztásra van szükség, minél gyorsabb, annál inkább megőrzi az élelmiszer a vitamintartalmát. A friss halat például már kint a tengeren lefagyasztják, ezáltal még a hosszadalmas szállítás sem okoz problémát. 

A Liebherr automatizált SuperFrost funkciója kiváló megoldás arra az eshetőségre, ha gyakran van szükség gyors fagyasztásra. A beállítás ugyanis -32 fokra csökkenti a hőmérsékletet, ezzel olyan hidegtartalékot képez, ami villámgyors fagyasztás révén lehetőséget ad arra, hogy a friss és szezonális zöldségek és gyümölcsök is megőrizzék az ízvilágukat.

A hőmérséklet stabilitása

Persze mindez jól hangzik, de mit sem ér, ha a fagyasztóládában a hőmérséklet nem állandóan stabil. Mindegy, hogy ventilációs vagy statikus működésű gépet választunk, a digitális hőmérséklet-kijelzőn bármikor láthatjuk, hogyan áll a berendezés. Esetenként még figyelmeztet is a nemkívánatos hőmérséklet-emelkedésre, ezáltal biztosíthatjuk a megfelelő stabilitást.

Az energiafogyasztás kérdése

A fagysztóládák egész nap működnek, ezáltal gyakran a villamosenergia-számlák 15 százalékát is kitehetik. Manapság egyre több energiahatékony készülék található a piacon, amelyek viszonylag kevés energiát igényelnek ahhoz, hogy az élelmiszereket fagyasztva tartsák.

A Liebherr az első olyan cég a kontinensen, amely a legmagasabb energiahatékonysági osztályba fejlesztette tovább a gépeit. A folyamatos újításnak hála csökkentették az energiafogyasztást, megkönnyítve ezzel a mindennapi életet. Egész nap optimális körülményeket biztosítanak az élelmiszereink számára.