Egy illatikon

Egy illatikon, amely szinte minden nő szívét elnyerte

A drogériák polcaira kerülő illatszerek között nagyon sok olyan van, amelyek megszaglását követően legszívesebben az egész üveget magunkra fújnánk, mivel az illata egy gyönyörű virágcsokrot idéz fel bennünk, vagy végtelen tengerpartot és romantikus naplementéket jelenít meg a képzeletünkben.

Választékból tehát egyáltalán nincsen hiány. Ezért is nehéz elképzelni azt, hogy léteznek olyan parfümök, amelyek a nők közel 99%-ának tetszését elnyerik. Pedig van ilyen, méghozzá a DOUGLAS Dior termékeinek kínálatában is kapható Miss Dior parfüm.

Hogy ez miért van így?

Rózsa, babarózsa, gyöngyvirág (Christian Dior kedvenc virága), pézsma, vanília, tonkabab és szantálfa – ezek mindegyike az orr számára igazán kellemes érzetet nyújtó esszencia, mégsem tudjuk róluk elképzelni, hogy együttesen jól működnének. 

Pedig, ahogy a Miss Dior esetében is kiderült, remekül kiegészítik egymást, és egy elegáns, nőies, erőteljes, de mégsem túl hivalkodó illategyüttest alkotnak, amely olyannyira megragadja a hölgyek figyelmét, hogy sokakat győzött már meg arról, hogy ezzel a parfümmel távozzanak a drogériából, holott eredetileg nem is ilyet szerettek volna.

Ejtsünk pár szót az eredetéről!

Az eredeti Miss Dior 1947-ben került bevezetésre, amelynek a múzsája Miss Ginette „Catherine” Dior a francia történelem egyik legnagyobb és legbátrabb hősnője volt, aki a végsőkig kiállt elveiért és népe szabadságáért. A szóbeszéd szerint ugyanis besétált egy fontos megbeszélés közepén a szobába, virágillatot hozva magával. 

Azt nem kell részleteznünk, hogy azóta ez az ikonikus, az életigenléséről és romantikájáról ismeretes illatszer mekkora karriert is futott be. Több mint 70 évvel a megjelenése után még mindig a legkedveltebb Dior illatnak számít. A jelenlegi összetevőivel pedig 2021 óta kapható a boltokban. 

Az előnye nem csak az illatában rejlik

A Miss Dior üvegcséje is rendkívül figyelemre méltó. A nyakát egy kivételes, jacquard-szövetből, hagyományos szövőszéken készült szalag öleli körbe, amelyet tengernyi pasztell színű virág díszít. 

Olyannyira sok munkát ölnek az elkészítésébe, hogy több mint 396 fonallal és 12 000 öltéssel készül centiméterenként, több hónapig. 

Egyéb figyelemre méltó illatok a márkától

Mindenképpen szeretnénk még kiemelni a Dior parfümkínálatából a J’Adore-t is, amelynek az illatát úgy kell elképzelni, mint a bájos virágok mértékletesen édes keverékét, amely nőiességet és vonzerőt sugároz. Nagyon kellemes, mindennapi és különleges eseményekre való viseletre egyaránt alkalmas. 

Végül, de nem utolsósorban, nem mehetünk el szó nélkül a Parfém Joy mellett sem, amely a Dior ódája az örömről. Olyan érzés tölt el minket, amikor magunkra fújjuk, mint amikor a fényes, mindent átható napsugarak kora tavasszal beragyogják a harmatcseppeket.